Съновник и хороскопи

Разбери съня си

От най-ранни векове хората са искали да разберат, какво точно означават сънищата им и какво се опитват да им продиктуват те, какво е значението им в единствения верен съновник. Шаманите били единствените, които можели да обяснят значението на един или друг сън. Някои сънували обикновени неща, отнасящи се до самите тях или семействата им. Имало и такива обаче, чиито сънища били пророчески. Те предвещавали големи разрушения, болести или дори изчезването на цели цивилизации. Затова и тълкуването на сънищата не било работа за всеки, а само за тези, които могат точно да определят за какво става дума, тези, които имали добър вътрешен съновник.

С развитието на културата и разширяването на кръгозора на хората обаче все повече хора се интересуват какво точно искат да им кажат тези нощни видения. На всеки от нас се е случвало да сънува нещо през нощта и веднага щом се събуди да иска да разбере защо е видял точно тези неща в съня си. Тогава на помощ идват съновниците. Те са достъпни за всеки и вътре може да се намери информация за почти всички възможни комбинации сънувани предмети и действия.

Има и хора, които не вярват, че сънищата им предвещават нещо. Това са по-скоро прагматици, които свързват сънищата с преживяното или видяното, с това което обременява мисълта на човек. Тези хора не използват съновник.

котка, потънала в сън